Afbeelding Alisa van Dijk

Organisator

RID

Locatie

Trinitatiskapel
Trinitatiskapel
Vriesestraat 20-22, 3311 NR Dordrecht

Datum

28/10/2017
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:30

Kosten

Gratis (wel collecte)

Labels

Concert

Adriaan Hoek en Alisa van Dijk in concert Thema 500 jaar Reformatie

Op zaterdagmiddag 28 oktober 2017 is het tweede concert na de zomerstop in de serie van violiste Alisa van Dijk. Deze keer is het muzikale woord aan toporganist Adriaan Hoek in samenspel met violiste Alisa van Dijk.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam. Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland.

U kunt genieten van de volgende muziekstukken:

  • Bach: Enkele delen uit de Sonate 6 voor klavecimbel en viool, VWV 10; (orgel en viool)
  • Een vaste burcht – Jan Zwart (orgel solo)
  • Bach: Enkele delen uit de Partita I in b klein (viool solo)
  • Jehan Alain: Trois mouvements (orgel en viool)
  • Josef Rheinberger: Thema mit Veranderungen op. 150, nr. 1 (orgel en viool)

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.
Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk. Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.adriaanhoek.nl

Op deze avond is het RID aanwezig met een informatiestand om een toelichting te geven over de activiteiten in de komende periode.

Allen hartelijk welkom!

Het evenement is afgelopen.