Afbeelding Bijbel

Organisator

RID

Locatie

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2, 3311 CJ Dordrecht

Datum

06/05/2019
Verlopen!

Tijd

20:00

Kosten

Gratis

Labels

Bijeenkomst

Dordtse jongeren debatteren in eigen ‘Synode’ (avondprogramma)

Scholieren van de Dordtse middelbare scholen gaan maandag 6 mei 2019 met elkaar het debat aan in de Grote Kerk. Op die dag exact(!) 400 jaar geleden werden in deze Kerk de Dordtse Leerregels als resultaat van de toenmalige Synode voorgedragen. Een belangrijk thema in de leerregels was de plaats van ‘de vrije wil’. De lijnen lopen door naar het heden: in wat voor ‘vrij’ Nederland willen de jongeren leven? Hoe raakt bijvoorbeeld moderne techniek de autonomie van burgers, zijn de jongeren nog de baas over hun smartphone?

Het avondprogramma draait om een van de hoofdrolspelers rond de Dordtse Synode, Arminius. Het thema ‘Arminius: ketter of kanjer?’ wordt ingeleid door de bekende theologen Tjaard Barnard en professor Henk van den Belt. Hierna volgt een debat onder leiding van burgemeester – én voormalig Dordtenaar – Pieter Verhoeve uit Oudewater.
Naast diverse andere theologen, zal ook het publiek de mogelijkheid krijgen deel te nemen. Na afloop is volop ruimte voor ontmoeting en contact en wordt aan de bezoeker een hapje en een drankje aangeboden.

Het evenement is afgelopen.