Gerard-en-Johanneke-de-Wit

Organisator

RID

Locatie

Augustijnenkerk
Augustijnenkerk
Voorstraat 216, 3311 ET Dordrecht

Datum

15/11/2018
Verlopen!

Tijd

20:15 - 21:45

Kosten

Gratis

Labels

Concert

Muziek uit de tijd van de Dordtse Synode in de Augustijnenkerk

Op donderdagavond 15 november 2018 treden Gerard de Wit, kistorgel en Johanneke de Wit, blokfluit op in de eeuwenoude Augustijnenkerk te Dordrecht

Het concert wordt in het kader van de herdenking 400 jaar Synode georganiseerd door het Reformatieinstituut Dordrecht (RID). Gerard de Wit stelde voor deze avond een schitterend programma samen met enkele werken uit de Synodetijd van Sweelinck, Van Noordt en Van Eijck en verder werken uit de Barok van Corelli, Scarlatti, Telemann, Quantz, Pachebel, Boismortier en Bach.

Enkele malen per jaar treed het echtpaar Gerard de Wit en Johanneke de Wit op en delen zo hun grote passie. Het is altijd feest wanneer zij op het podium staan.

Gerard de Wit kent u ondermeer als artistiek leider van Dutch Baroque. Met zijn Dutch Baroque Orchestra en Dutch Baroque Vocal Consort brengt hij jaarlijks een Passion van Bach in Zwijndrecht.

Eind november dit jaar brengt hij als opmaat naar kerst de Hohe Messe van J.S. Bach ten gehore in de St. Janskerk te Gouda. Kortom, u gaat luisteren naar bevlogen musici gespecialiseerd in de Oude Muziek.

Mis dit unieke optreden niet, wees erbij! Na afloop wordt aan de bezoekers een hapje en drankje aangeboden in de kerk.

Allen hartelijk welkom.

Gerard de Wit - klavecimbel

Het evenement is afgelopen.