Muzikaal programma 2010

Met het muzikaal programma van 2010 werd het startschot gegeven voor de aanloop naar het Bach festival. In de loop van het jaar zal medewerking worden verleend aan andere evenementen die de geschiedenis van het protestantisme en de invloed daarvan op de Nederlandse cultuur voor een breed publiek onder de aandacht brengen.

 • Passieconcert Drechtsteden – 13 maart 2010
  Als aanloop naar het Bach Festival organiseert het RID in de passietijd een concert waar muziek ten gehore wordt gebracht die zijn inspiratie vindt in Bach.

  Dit concert bevat een Passion uit de 20e eeuw, van Hugo Distler. Distler had grote bewondering voor Johann Sebastian Bach. Daarom is een instrumentaal werk van Bach uitgevoerd. Daarnaast een modern, pas gecomponeerd werk, geënt op een passiekoraal van Bach. Deze passiemuziek heeft haar oorsprong in Bach, maar zal juist door de programmering vernieuwend klinken. De werken van Distler vormen een première voor koor, stad en provincie.

  De uitvoering van het concert is geen statische uitvoering, maar wordt op dynamische wijze vorm gegeven. Het programma wordt uitgevoerd door Kamerkoor Ars Musica. Dit is een in 2009 opgericht professioneel ensemble, dat bestaat uit jonge, talentvolle zangers.
  Kamerkoor Ars Musica

  Het Bachwerk is gespeeld door barokcelliste Elske Tinbergen.
  Barokcelliste Elske Tinbergen

  Bij de uitvoering van dit passieprogramma zijn ook jongeren uit Dordrecht en omgeving betrokken. Aan leerlingen is de mogelijkheid geboden om zich in te schrijven voor een gedichtenwedstrijd met het thema ‘Passie’. Het resultaat is deze avond door de winnaars voorgedragen.
  Winnaars gedichtenwedstrijd met mentor

  Middels een prachtige poster is het concert in de Drechtsteden gepresenteerd. Er is een persbericht verspreid waarin het concert is aangekondigd.

Labels:, , , , , , , , , ,